mandag, juni 21, 2010

Liv og Lyst og pågangsmot

Ni ungdommer i alderen elleve til sytten år møtte opp til introkurs med selveste Morten Nyborg i stiv kuling på Sveholmen.

Dessverre ble kurset noe amputert på grunn av vær- og sjøforhold, deltakerne måtte holde seg høyst ti meter fra stranden, og utsendt havstril som skulle hjelpe dem som kom for langt ut hadde et svære strev med å komme seg inn til land igjen. Men ungdommene lot seg ikke skremme av været og viste en utrolig entusiasme. Noen var litt redde på forhånd for det å velte og sa fra at det ville de ikke prøve på, men da det kom til stykket og under Morten Nyborgs trygge ledelse så var det disse som var mest ivrige, ja de var nesten ikke å få opp av sjøen på slutten.

Alle lot seg imponere av Morten som stod i kajakken og padlet, og flere av de yngste fant ut at det måtte de få til de også. Det ble trent på å dreie båten, og under de gjeldende sjøforholdene så var det en bragd å få til. Å komme seg inni kajakken og utav var også populær å øve på. Det ble dessverre ikke anledning til å ta seg noe lengre padletur, men ellers fikk ungdommene gjennomført alle momenter i anledning våttkort.

Etter klesskift og koselig grilling med (litt brente) pølser og sjokoladekake, var det høytidelig utdeling av våttkort, intervju for lokalavisen Marsteinen og informasjon om padleklubben. Forhåpentligvis ga kurset mersmak, flere sa de var interessert i å bli medlem eller leie kajakker når de skulle på ferie.

Håper alle vil benytte anledningen til å prøve en padletur under normale forhold med oss en gang og oppleve sjøens ro og ikke bare sjøens villskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar