lørdag, juni 16, 2007

Suksess med introkursNi vordande havstrilar møtte opp då me hadde introlurs med sjølvaste Torgeir Toppe på laurdag. Askøyværingen la ut om åreval etter at han hadde spøkt med at Aktiv har fem dødsfall i sesongen på introkursa sine. Dermed vart i alle høve deltakarane spesielt merksame då han demonstrerte at løkka på spruttrekket alltid må vera på utsida av spruttrekket. Han meinte òg at vingåre er minst like brukbart til normal padling som ein klassisk variant.

Til slutt kom me oss på sjøen, utan den heilt store dramatikken. Torgeir meinte for øvrig at damer, som var hovudvekta av deltakarane, er flinkare til å nytta hoftene sine. Difor går dei sjeldan rundt på kursa, heller.

Turen gjekk til Hedlaheite-området der det vart fokus på diverse svingteknikkar. Etter kvart klarte dei fleste å svinga med å bruka kanting, og sidemanøvrane gjekk bra òg. Det var akkurat som å ha ein asimuth om bord.

Etter ein liten pause, der Marsteinen dukka opp (les han på torsdag!) og intervjua Torgeir og nokre av deltakarane. Var det duka for diverse redningsteknikkar. Kameratredning vart mellom anna gjennomgått av den gode Aktiv-karen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar